2011 – 2019
Na haar succesvolle start in België, Nederland en Duitsland werkte Plantefève-Castryck tussen 2011 en 2019 samen met verschillende gerenommeerde dansgezelschappen, waaronder Landesbühnen Sachsen, Conny Janssen Danst en Korzo Theater in Den Haag (Nederland). Ze werkte hier samen met internationale choreografen zoals Tarek Assam, Irene Kalbusch en Ryan Djojokarso.
2020 – 2023
Naast haar carrière als danseres heeft Nina Plantefève-Castryck zich ook bewezen als choreografe. In 2019 ontwikkelde ze haar solowerk verder om de grenzen van haar creativiteit te verkennen en een eigen taal op het podium te creëren. ‘All in One’ was haar eerste werk in deze richting, waarmee ze internationale erkenning kreeg tijdens het Solo Tanz Festival in Stuttgart.
Ze behaalde de tweede plaats en won meerdere prijzen, waaronder de publieksprijs en de prestigieuze Sidi Larbi Cherkaoui Award. Dit leidde tot de ontwikkeling van haar choreografisch werk, waaronder ‘Essence of Life’ (2021), ‘Being Human, isn’t that enough?’ (2023) en ‘It’s between you and me’ (2023).
Haar choreografieën werden gepresenteerd op verschillende festivals en podia, zoals het Antwerp Bijou, Love at First Sight Festival, De Carrousel, Hetpaleis en Arenberg. Ze creëerde voorstellingen waarin zowel jong talent als gevestigde dansers centraal stonden.
2024 tot nu toe
Tegelijkertijd blijft Nina actief als danseres en is ze verbonden aan gezelschappen zoals Jr.cE.sA.r in KVS en Hetpaleis. Ze nam deel aan producties die de grenzen van de hedendaagse dans en theater verkennen. Haar deelname aan recente producties, zoals ‘R.I.S.A.’ (2024) en ‘Burning City’ (2025), getuigen van haar veelzijdigheid en diepe betrokkenheid bij de podiumkunsten.
Een belangrijk aspect van Nina’s werk is haar choreografisch onderzoek naar voorstellingen met kinderen tussen 8 en 14 jaar oud. Haar meest recente producties, ‘Ons huis’ (2023) en ‘Het is wat het is’ (2024), benadrukken haar toewijding aan het betrekken van jonge dansers en het bieden van een podium voor hun talent.
In 2024 kreeg ze ook de opdracht vanuit het KMSKA om een voorstelling te maken met jongeren. Dit resulteerde in ‘The end of the end’, waar ze samenwerkte met 12 jonge artiesten om hen voor het eerst te laten proeven van het makerschap en hun talent verder te ontwikkelen, zowel op als naast het podium. Dit blijft ze vandaag de dag verder ontwikkelen als maker en heeft reeds in het Belgische landschap gespeeld bij o.a. DeSingel, Corso en Rataplan.